Line

Kunstgras

1 mei 27th, 2015

Kunstgras is in opmars

Heeft u al kunstgras in uw tuin laten leggen? Steeds meer mensen geven aan dat ze dit inderdaad gedaan hebben. Vanwaar deze opmars van kunstgras boven gewoon gras. In dit artikel gaan we in op de voordelen van kunstgras.

Toegenomen kwaliteit van kunstgras

De kunstgraswereld heeft niet stil gezeten. Waar je vroeg duidelijk het verschil kon zien tussen gewoon gras en kunstgras is dit de laatste jaren niet meer zo. Dit komt doordat fabrikanten veel geld investeren in de verdere ontwikkeling van kunstgras. Deze investeringen hebben niet alleen gezorgd voor verhoging van de kwaliteit maar ook de diversiteit.

Het aantal kunstgras toepassingen neemt toe

Niet alleen de kwaliteit van kunstgras is toegenomen. Er zijn ook steeds meer verschillende typen kunstgras waarbij het grote verschil tussen de verschillende type vezels ligt. Zo onderscheiden we o.a. de volgende type vezels:

W shape: bij intensief gebruik

C shape: matig tot intensief gebruik

E shape: matig tot intensief gebruik waarbij het zacht aan moet voelen

F shape: voor een zachte mat die minder vaak gebruikt wordt.

Verschillende kleuren kunstgras

Denkt u bij kunstgras aan de kleur groen? Die tijd is al lang voorbij. Uiteraard is groen nog steeds de kleur die het meest gebruikt wordt maar wat dacht u van de volgende kleuren: blauw, rood, paars, roze, wit, zilver, grijs, bruin, zwart en oranje. Zeker de laatste kleur wordt ten tijde van EK’s en WK’s gretig afgenomen.

Kunstgras vereist minder onderhoud

Ten opzichte van gras vereist kunstgras minder onderhoud. Zo hoef je kunstgras nooit te bemesten, besproeien, te maaien of te verticuteren. Daarnaast heb je geen last van onkruid. Alles bij elkaar ben je minder tijd kwijt voor het onderhouden van je tuin en dat klinkt veel mensen als muziek in de oren.

Samenvattend

De opmars van kunstgras is overduidelijk. Dit vanwege de continue verhoging van kwaliteit en het onderhoudsvriendelijke karakter. Wanneer is uw tuin aan de beurt?

One Response to “Kunstgras”

  1. Mark´s kunstgras says:

    Ik heb van de zomer een stukje kunstgras laten aanleggen, voor m´n tuintje van 4m2. Het geeft een mooie uitstraling en heeft minder tijd nodig voor onderhoud, dus ik ben een groot voorstander van kunstgras!

Leave a Reply

Why ask?