Line

Archive for september, 2012

Tips voor de inrichting van een moderne tuin

0 september 19th, 2012

 

Net zoals er ontelbare mogelijkheden zijn wat betreft de inrichting van een huis, zijn deze mogelijkheden er ook voor de inrichting van uw tuin. Gaat u voor de inrichting van uw tuin voor dezelfde stijl als uw woning, zodat het één geheel wordt, of kiest u juist voor iets totaal anders? Aangezien een moderne leefomgeving nog steeds erg trendy is, hieronder dé elementen die horen bij de inrichting van moderne tuinen.

Strakke lijnen
Een strakke vormgeving met behulp van strakke lijnen vormen de leidraad van een moderne tuin. Welke materialen u daarbij wilt gebruiken is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Houd u van warm dan gaat u voor hout en anders misstaan RVS en stenen ook niet. Wat vaak voorkomt in een moderne tuin zijn vierkante en rechthoekige vlakken, het gebruik van platte stenen en verschillende soorten omheiningen. Het kleurgebruik komt vaak wat sober over, maar ook felgekleurde bloemen misstaan niet in deze tuinsoort.

Gebruik van water
Water is één van de belangrijkste dingen die in een moderne tuin eigenlijk niet kan en mag ontbreken. Doe dit met opvallende waterbakken die eventueel in elkaar overlopen, zodat er een prachtig schouwspel ontstaat. Combineer dit watergebruik eventueel met mooie waterplanten.

Prachtige verlichting
Verlichting in een strakke en moderne tuin is anders dan in iedere andere tuin. Waar in een klassieke tuin de verlichting vooral hoog, middels lantaarnpalen, etc., hangt, is de verlichting in een moderne tuin vaak laagvloers, bijvoorbeeld onder een laag plexiglas of door middel van ledverlichting aan de zijkant van een vlonder of terras. Maar ook strakke pilaren of rechte lampen misstaan natuurlijk niet in een moderne tuin. Het is maar net waar uw voorkeur naartoe gaat. Speel in ieder geval met licht en materialen, zodat uw tuin het beste tot zijn recht komt.

Naast bovenstaande drie elementen kunnen er nog veel meer elementen aan een moderne tuininrichting toegevoegd worden. Als u de genoemde elementen maar niet uit het oog verliest en in uw achterhoofd houdt wanneer u begint met de (her)inrichting van uw tuin.

 

 

Uw website/product ook promoten via deze weblog, neem dan contact op met de beheerder via het mailformulier