Line

Archive for oktober, 2010

Onkruid bestrijden

0 oktober 18th, 2010

Het blijft een hele klus om je tuin onkruid vrij te houden. Maar hoe kun je dit nou het beste doen.

Als er al lang niks meer aan de tuin gedaan is begin dan met het weg plukken van het onkruid, is het grote onkruid weg schoffel dan de perken door, hark hierna het onkruid uit de borders. Hark zo dat het onkruid alleen uit de borders gehaald wordt, laat de grond zo veel mogelijk in de borders, anders blijf je grond aanvullen.

Is dit gebeurd dan is het een kwestie van bij houden, dit kan het beste door het plukken van het onkruid, hier door put je het onkruid (voornamelijk paardenbloem e.d). Waarom dan niet meer schoffelen ? Door het schoffelen haal je de grond los en krijgen nieuwe onkruid zaden weer kans, en kunnen de wortel onkruiden door schoffelen op elk stukje dat blijf zitten opnieuw kunnen uitlopen. Het beste is dus het er uit trekken van het onkruid. Met wortel en al.

Voor tussen de bestrating zijn er ijzeren borstels, hiermee kan je mooi tussen de voegen in het onkruid weg borstelen, ook voor tussen de bestrating geld liever plukken dan borstelen, zeker gras, dat je met wortel en al zo weg kan halen.

Uiteraard is er van allerlei gif e.d. te koop in de winkel. Gebruik dit alleen als het niet anders kan ! Tenslotte is het niet goed voor de natuur en natuurlijk jezelf !

Heeft u vragen aan de hand van dit artikel, dan kunt u deze hier onder stellen.

De Trampoline

0 oktober 9th, 2010

Trampolines zijn een steeds meer en meer te zien in de tuinen.


Het is een stuk ontspanning waar u en uw kinderen zich uren mee kunnen vermaken en ook veel plezier mee kunnen hebben, het is tenslotte ook nog goed voor de dagelijkse beweging.

Toch zijn er een hoop dingen die wel handig zijn als uw die van te voren weet zoals de kwaliteit, de maten, ingraven of op het grasveld zetten, en uiteraard de veiligheid, zoals bijvoorbeeld dat  er een net om heen kan enz.

Voor dit alles is er een zeer interessante en relevante website namelijk http://www.trampoline-kopen.nl/.

Hier vindt u niet alleen alles wat hierboven beschreven is, maar ook meer als dat zoals aankoop advies e.d. en antwoorden op uw vragen die u heeft.

Ga voor al uw advies over trampolines dan ook naar http://www.trampoline-kopen.nl/

Ontspannen in de natuur


Uw website/product ook promoten via deze weblog, neem dan contact op met de beheerder via het mailformulier

Hortensia Snoeien

0 oktober 9th, 2010

Het snoeien van een hortensia is niet moeilijk, maar het dient wel goed te gebeuren.

De beste tijd van het jaar kan zowel het voor als na-jaar zijn. De meeste kiezen voor het voorjaar omdat in de winter de rijp en sneeuw zo mooi op de bloemen staat !

Het begint met het weg knippen van de gebroken en dode takken, zodra deze weg zijn beginnen we met de takken waar de bloemen aan zitten, neem de tak en volg die terug tot de laatste knop knip hem net daarboven af (zo’n 1 cm). Op deze knop komt de bloem voor het zelfde jaar. Neem vervolgens ook een paar lange en oude takken die te herkennen zijn aan het houtige van de tak (jonge tanken zijn donker bruin, oude takken zijn licht bruin en houtig) weg, niet allemaal maar alleen de takken die te lang worden of toch geen mooie toekomst hebben, zoals krommen of beschadigde takken.

Hier na is het snoeien klaar.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben die kunt u hieronder plaatsen