Line

Archive for the ‘Ontspanning en Plezier’ Category

De Zomertuin

1 juli 11th, 2014

 

Het is zomer en dat is te merken. De tuin groeit en bloeit weer, de zon schijnt en de avonden zijn lekker lang. Tijd om nu echt te genieten in de tuin! Hieronder enkele tips om een echte zomertuin te creëren.

Optimaal genieten met een buitenkeuken

De tuin wordt steeds belangrijker gevonden. In de zomer vinden er veel activiteiten buitenhuis plaats. Lekker relaxen in een gezellig tuin tot laat in de avonduren en regelmatig eten in de tuin, zijn hier voorbeelden van. Een trend die vaak gezien wordt zijn buitenkeukens. Met een buitenkeuken kunt u heerlijke gerechten buiten klaar maken. De buitenkeuken is vooral ideaal voor het bereiden van eten voor grote groepen mensen. Leuk om dan uw familie en vrienden uit te nodigen in uw tuin.

Zomerse beplanting

Om helemaal in de zomerse sfeer te komen is het leuk om zomerse planten te plaatsen in de tuin. Zomerse planten maken tuinen kleurrijker en sfeervoller. Er zijn verschillende planten en bloemen die geschikt zijn voor een zomerse tuin.

Heesters zorgen voor sterke structuur. Kies voor prachtige hortensia’s in uw tuin, zij zorgen ervoor dat er geen blad te zien is. Dit geldt ook voor planten als lavatera’s en de struikganzerik. Klimplanten zijn ook leuk om toe te voegen aan de tuin, zij laten een schutting echt spreken.

lavatera’s

           

 

Lavatera’s                            

 

 

struikganzerik

 

 

Struikganzerik                  

 

 

hortensia's

 

 

Hortensia’s           

 

 

 

Olijfbomen, palmtakken en cactussen zorgen voor een ultieme zomergevoel. Het geeft een buitenlands tintje en de planten kunnen goed tegen de warmte. Jammer genoeg zijn olijfbomen niet goed bestand tegen onze vochtige winters. Zet ze daarom in de winter in een warme kas om hen te beschermen tegen de vorst.

Sfeervolle verlichting

Lekker lang tot in de avonduren genieten in de tuin, wie wilt dat nou niet? Het is daarom verstandig om te zorgen voor goede verlichting in uw tuin. De verlichting in de tuin zorgt voor sfeer en werkt rustgevend. Gebruik niet al te fel licht, maar juist een paar spotjes. Daarnaast zijn warmtelampen en kaarsjes aan te raden om zo vaak in de avond buiten te kunnen blijven, ook tijdens de frisse avonden.

tuinverlichting

 

Tips verzorging van de zomertuin

Door de zon en warmte heeft de tuin uw steun hard nodig in de zomer. Hierbij enkele tips:

Geef de plantjes water in de avonduren of vroeg in de ochtend. In de middag kan het water de wortel niet bereiken, omdat het meteen verdampt.

Verwijder alle oude plantenresten, bladeren en takjes onder en tussen de planten die u wilt behouden.

Maak uw tuintegels schoon met heet water, groene zeep en een harde bezem.

Controleer uw tuin op onkruid en houd dit regelmatig bij.

Tips voor iedereen die met vakantie gaat

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om even weg te zijn van huis. Als u op vakantie gaat, is het echter wel verstandig om enkele voorbereidingen te treffen, zodat uw tuin nog net zo mooi is als u terugkomt van vakantie. Hieronder enkele voorbereidingen:

Zet de potplanten in de schaduw dicht bij elkaar.

Maai het gras vlak voordat u weg gaat, maar maak het niet te kort.

Verwijder onkruid nog voor de vakantie.

Berg uw tuinmeubilair goed op.

 

Geniet van de zomer, geniet van uw tuin… Fijne zomerse dagen!

Creatiefkettingzagen

0 augustus 16th, 2013

Creatiefkettingzagen maakt sculpturen met de motorkettingzaag, waarbij alles zo veel mogelijk met de kettingzaag wordt gemaakt.

Alle beelden zijn uniek en meestal op aanvraag gemaakt. Afhankelijk van de wens bekijken we wat er mogelijk is.

De beelden worden afgewerkt zoals de klant dat wenst.  Verder verzorgen we demonstraties voor bijvoorbeeld:bedrijven, winkeliersvereniging, braderie en particulier.

Ook doen wij mee aan wedstrijden als onder andere, carvingcup Borger en het Nederlands kampioenschap sculptuurzagen.

Ga voor meer informatie en voor contact naar www.creatiefkettingzagen.nl

 

De Trampoline

0 oktober 9th, 2010

Trampolines zijn een steeds meer en meer te zien in de tuinen.


Het is een stuk ontspanning waar u en uw kinderen zich uren mee kunnen vermaken en ook veel plezier mee kunnen hebben, het is tenslotte ook nog goed voor de dagelijkse beweging.

Toch zijn er een hoop dingen die wel handig zijn als uw die van te voren weet zoals de kwaliteit, de maten, ingraven of op het grasveld zetten, en uiteraard de veiligheid, zoals bijvoorbeeld dat  er een net om heen kan enz.

Voor dit alles is er een zeer interessante en relevante website namelijk http://www.trampoline-kopen.nl/.

Hier vindt u niet alleen alles wat hierboven beschreven is, maar ook meer als dat zoals aankoop advies e.d. en antwoorden op uw vragen die u heeft.

Ga voor al uw advies over trampolines dan ook naar http://www.trampoline-kopen.nl/

Ontspannen in de natuur


Uw website/product ook promoten via deze weblog, neem dan contact op met de beheerder via het mailformulier