Line

Kunstgras

1 mei 27th, 2015

Kunstgras is in opmars

Heeft u al kunstgras in uw tuin laten leggen? Steeds meer mensen geven aan dat ze dit inderdaad gedaan hebben. Vanwaar deze opmars van kunstgras boven gewoon gras. In dit artikel gaan we in op de voordelen van kunstgras.

Toegenomen kwaliteit van kunstgras

De kunstgraswereld heeft niet stil gezeten. Waar je vroeg duidelijk het verschil kon zien tussen gewoon gras en kunstgras is dit de laatste jaren niet meer zo. Dit komt doordat fabrikanten veel geld investeren in de verdere ontwikkeling van kunstgras. Deze investeringen hebben niet alleen gezorgd voor verhoging van de kwaliteit maar ook de diversiteit.

Het aantal kunstgras toepassingen neemt toe

Niet alleen de kwaliteit van kunstgras is toegenomen. Er zijn ook steeds meer verschillende typen kunstgras waarbij het grote verschil tussen de verschillende type vezels ligt. Zo onderscheiden we o.a. de volgende type vezels:

W shape: bij intensief gebruik

C shape: matig tot intensief gebruik

E shape: matig tot intensief gebruik waarbij het zacht aan moet voelen

F shape: voor een zachte mat die minder vaak gebruikt wordt.

Verschillende kleuren kunstgras

Denkt u bij kunstgras aan de kleur groen? Die tijd is al lang voorbij. Uiteraard is groen nog steeds de kleur die het meest gebruikt wordt maar wat dacht u van de volgende kleuren: blauw, rood, paars, roze, wit, zilver, grijs, bruin, zwart en oranje. Zeker de laatste kleur wordt ten tijde van EK’s en WK’s gretig afgenomen.

Kunstgras vereist minder onderhoud

Ten opzichte van gras vereist kunstgras minder onderhoud. Zo hoef je kunstgras nooit te bemesten, besproeien, te maaien of te verticuteren. Daarnaast heb je geen last van onkruid. Alles bij elkaar ben je minder tijd kwijt voor het onderhouden van je tuin en dat klinkt veel mensen als muziek in de oren.

Samenvattend

De opmars van kunstgras is overduidelijk. Dit vanwege de continue verhoging van kwaliteit en het onderhoudsvriendelijke karakter. Wanneer is uw tuin aan de beurt?

Geschikte natuurstenen terrastegel

0 maart 8th, 2015

Ga je je terras in de tuin aanpakken? Veel mensen gaan op zoek naar smaakvolle, maar niet aan tijd gebonden terrastegels die jarenlang meegaan. Natuursteen is een prachtig product die zeker aan deze voorwaarden voldoet.

Natuursteen terras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het unieke uiterlijk van natuursteen

Geen één tegel is hetzelfde en dat maakt natuursteen een zeer geliefd product. De aarde zelf heeft gesteente samengeperst of verhit tot unieke steensoorten met allemaal hun eigen karakteristieken. De tegels zijn vaak al miljoenen jaren oud waardoor je in sommige soorten zelfs afdrukken van fossielen kunt aantreffen. Van lichte tot donkere tinten, het makkelijke aan natuursteen tegels is dat ze in iedere type tuin passen.

Hoe kies je de juiste natuursteen tegel?

Waar let je nu eigenlijk op als je natuursteen tegels uitzoekt om in de tuin te verwerken? Er is namelijk een ruim assortiment en vele natuursteensoorten zijn geschikt. Maar alle soorten hebben ook weer eigen varianten, en die zijn niet allemaal geschikt voor in de tuin. Het advies is dan ook om je altijd goed te laten informeren door een specialist. Hier vind je wat praktische tips om je alvast wat handvatten te geven.

Alle varianten geschikt

Alle varianten van de natuursteensoorten graniet, gneis en kwartsiet zijn geschikt voor verwerking in de tuin. Dit zijn tevens ook krasvaste tegels. Verander je nog wel eens van accessoires op het terras en ben je gek op verslepen in plaats van tillen dan zijn dit goede keuzes voor jou. Het prijskaartje dat eraan hangt is wel iets hoger, maar daar krijg je wel kwaliteit voor terug.

Niet alle varianten geschikt

Er zijn ook natuursteensoorten waar niet alle varianten geschikt zijn om te verwerken in de tuin. Dit kan te maken hebben met de broosheid van de tegel waardoor ze snel beschadigen. We hebben het hier over marmer (70% geschikt voor de tuin), zandsteen (50% geschikt), leisteen (40% geschikt) en kalksteen (20% geschikt). De wel geschikte varianten zijn evengoed wel iets minder krasvast dan de bovenstaande soorten maar de vraag is of je dit erg vindt. Natuursteen is namelijk door-en-door gekleurd waardoor een krasje niet direct in het oog sprint.

Nog twee punten

Nu je weet uit welke soorten en varianten je kunt kiezen en wat de krasvastheid is, zijn er nog enkele aandachtspuntjes die je ook kunt overwegen wanneer je een natuursteen tegel op het oog hebt:

*Is de natuursteen tegel niet gezoet? Gezoete tegels worden namelijk glad als ze nat zijn. Niet echt handig in een land waar regelmatig een regenbui(tje) valt.

*De tegel heeft een minimale dikte van 2,5 cm.

Laat natuursteen tegels plaatsen

Het je de perfecte natuurstenen tegel gevonden voor je terras dan is het aan te raden om de tegels te laten plaatsen door een vakman. Natuursteen is namelijk lastig zelf te leggen; de tegels zijn zwaar en moeten vaak in een mortelbed gelegd worden. En wist je bijvoorbeeld dat natuursteentegels vocht kunnen opnemen en dat dit vocht bij hogere temperaturen weer wordt uitgestoten? Mocht er vervuiling in de ondergrond zitten dan wordt dit mee getransporteerd waardoor er vlekken kunnen ontstaan in je tegels. Dit soort zaken zijn voor een vakman niet onbekend waardoor hij/zij direct met addertjes onder het gras rekening houden en jij snel kunt genieten van het natuurlijke terras.

Huis en tuin beveiligen

0 december 12th, 2014

Uw tuin is een dierbare en persoonlijke plek waar u graag tot rust wilt komen. Dit is dan ook de reden dat u graag uw tuin goed wilt verzorgen en beschermen. Een van de manieren om uw huis te beschermen is een schutting of hekwerk. Daarnaast zijn er meerdere soorten huisbeveiliging. Lees in dit artikel een aantal manieren over hoe u uw tuin kunt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een tuin is een persoonlijk verlengstuk van uw huis en een plek waarbij u zich veilig en thuis moet voelen.

Uw tuin

De tuin is een buitenruimte waar u met alle gemak heerlijk van de buitenlucht kan genieten. Zo heeft elke tuin dan ook zijn eigen unieke en karakteristieke kenmerken en kunt u dus inrichten naar eigen smaak. Omdat uw tuin een verlengstuk is van uw huis, kunt u dus altijd uw huis en tuin op elkaar laten aansluiten of juist ervoor kiezen om uw tuin een persoonlijke touch te geven. Op welke manier u ook uw tuin inricht, bescherming van uw tuin is een van de basisbenodigdheden voor een optimaal veilig huis.

Soorten beveiliging

Uw tuin of uw gehele huis beveiligen kan op verschillende manieren. De drie meest voorkomende vormen van huisbeveiliging zijn het nemen van een alarminstallatie, het laten installeren van camerabewaking of het plaatsen van brandbeveiliging. Welke vorm van huisbeveiliging u ook kiest, zorg dat deze aansluit bij uw wensen.

Beveiliging voor huis en tuin

Het beschermen van uw huis en tuin is een groot goed. Dat hoeft niet alleen voor uw tuin te gelden maar kan ook een ander soort huisbeveiliging zijn. Tegenwoordig heeft u meerdere mogelijkheden. Heeft u al een alarmsysteem in uw huis? Of wilt u uw tuin goed in de gaten houden met hekwerkbeveiliging of camerabewaking? U heeft ook de mogelijkheid om zelf een aantal maatregelen te nemen zoals zorgen dat er geen kostbare spullen in het zicht liggen De kosten van een alarmsysteem  variëren tussen de € 150 en € 800. Voor de gemiddelde prijs van een hekwerk moet u denken tussen de € 30 en € 65 per m2. Dit is mede afhankelijk van uw eigen wensen en voorkeuren.

Sfeer en eigenheid

Naast het zorgen voor optimale veiligheid blijft het natuurlijk belangrijk om uw tuin van voldoende sfeer en eigenheid te voorzien. Het inrichten van uw tuin kan op veel verschillende manieren. Laat u dus inspireren door de natuur. Het belang van uw huis en tuin beveiligen is dat u met een gerust hart een dag weg kan en, met een veilig gevoel daarna weer huiswaarts zult keren.

De Zomertuin

1 juli 11th, 2014

 

Het is zomer en dat is te merken. De tuin groeit en bloeit weer, de zon schijnt en de avonden zijn lekker lang. Tijd om nu echt te genieten in de tuin! Hieronder enkele tips om een echte zomertuin te creëren.

Optimaal genieten met een buitenkeuken

De tuin wordt steeds belangrijker gevonden. In de zomer vinden er veel activiteiten buitenhuis plaats. Lekker relaxen in een gezellig tuin tot laat in de avonduren en regelmatig eten in de tuin, zijn hier voorbeelden van. Een trend die vaak gezien wordt zijn buitenkeukens. Met een buitenkeuken kunt u heerlijke gerechten buiten klaar maken. De buitenkeuken is vooral ideaal voor het bereiden van eten voor grote groepen mensen. Leuk om dan uw familie en vrienden uit te nodigen in uw tuin.

Zomerse beplanting

Om helemaal in de zomerse sfeer te komen is het leuk om zomerse planten te plaatsen in de tuin. Zomerse planten maken tuinen kleurrijker en sfeervoller. Er zijn verschillende planten en bloemen die geschikt zijn voor een zomerse tuin.

Heesters zorgen voor sterke structuur. Kies voor prachtige hortensia’s in uw tuin, zij zorgen ervoor dat er geen blad te zien is. Dit geldt ook voor planten als lavatera’s en de struikganzerik. Klimplanten zijn ook leuk om toe te voegen aan de tuin, zij laten een schutting echt spreken.

lavatera’s

           

 

Lavatera’s                            

 

 

struikganzerik

 

 

Struikganzerik                  

 

 

hortensia's

 

 

Hortensia’s           

 

 

 

Olijfbomen, palmtakken en cactussen zorgen voor een ultieme zomergevoel. Het geeft een buitenlands tintje en de planten kunnen goed tegen de warmte. Jammer genoeg zijn olijfbomen niet goed bestand tegen onze vochtige winters. Zet ze daarom in de winter in een warme kas om hen te beschermen tegen de vorst.

Sfeervolle verlichting

Lekker lang tot in de avonduren genieten in de tuin, wie wilt dat nou niet? Het is daarom verstandig om te zorgen voor goede verlichting in uw tuin. De verlichting in de tuin zorgt voor sfeer en werkt rustgevend. Gebruik niet al te fel licht, maar juist een paar spotjes. Daarnaast zijn warmtelampen en kaarsjes aan te raden om zo vaak in de avond buiten te kunnen blijven, ook tijdens de frisse avonden.

tuinverlichting

 

Tips verzorging van de zomertuin

Door de zon en warmte heeft de tuin uw steun hard nodig in de zomer. Hierbij enkele tips:

Geef de plantjes water in de avonduren of vroeg in de ochtend. In de middag kan het water de wortel niet bereiken, omdat het meteen verdampt.

Verwijder alle oude plantenresten, bladeren en takjes onder en tussen de planten die u wilt behouden.

Maak uw tuintegels schoon met heet water, groene zeep en een harde bezem.

Controleer uw tuin op onkruid en houd dit regelmatig bij.

Tips voor iedereen die met vakantie gaat

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om even weg te zijn van huis. Als u op vakantie gaat, is het echter wel verstandig om enkele voorbereidingen te treffen, zodat uw tuin nog net zo mooi is als u terugkomt van vakantie. Hieronder enkele voorbereidingen:

Zet de potplanten in de schaduw dicht bij elkaar.

Maai het gras vlak voordat u weg gaat, maar maak het niet te kort.

Verwijder onkruid nog voor de vakantie.

Berg uw tuinmeubilair goed op.

 

Geniet van de zomer, geniet van uw tuin… Fijne zomerse dagen!

Adverteren

0 februari 12th, 2014

Adverteren, maar dan zoals u het graag wilt.

Dat kan. Wij bieden een manier van adverteren door middel van een blog.

U kan u eigen blog helemaal aanpassen naar u eigen wens, u stuurt ons de tekst en foto’s (max 2) toe en wij maken er een mooi geheel van.

Het product of artikel heeft uiteraard  te maken met de tuin of gerelateerde aan de tuin.

Het plaatsen van een link naar de Tuinideeën website is vaak al voldoende voor een gratis plaatsing.

Voor meer informatie neem contact op via het contactformulier.

Wat te doen in januari/februari

0 februari 12th, 2014

Wat te doen in januari/februari.

Nu langzaam aan het voorjaar er aan begint te komen kunnen er al diverse dingen in de tuin gedaan worden.

Zo kan het terras worden aangeveegd en schoon worden gespoten met hogedruk, of ingespoten worden met een middel tegen groene aanslag.

Het blad wat op het gras en in de border ligt verwijderen.

Het onkruid dat op komt verwijderen.

De vijver blad en alg vrij maken.

Het snoeien van de diverse groenblijvende planten en struiken, planten die nu nog bloeien kunnen na deze bloei in het voorjaar gesnoeid worden. Snoei alleen niet wanneer de plant nu al knoppen aan het maken is anders heeft de plant straks geen bloemen

Snoei de planten het liefste niet als het aan het vriezen is.

Laat de vijver niet dichtvriezen hou deze open door middel van stroming in het water.

Laat het grasveld als het bevroren is met rust en loop er dan ook niet overheen.

 

Plant van de maand: Erica darleyensis, winterheide/dopheide

0 februari 5th, 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Plantensoort: heester
Gebruik: bodembedekking, groepen
Leefomgeving: borders, rotstuin en potten.
Hoogte : 20 – 40 cm


Bloemkleur : wit, roze, donkerroze,
Bloeiperiode : dec – mei
Bloemen : rechtopstaande aren met klokvormige buisbloempjes met uitstekende donkere meeldraden
Bladkleur : donkergroen, grijsgroen
Bladeren : lang, smal; naaldvormig
Wintergroen : ja


Standplaats: zonnig halfschaduw
Vochtigheid: droog
Zuurtegraad: kalkrijk,neutraal,zuur
Plantdichtheid: 8-11 per m²
Winterhard: matig


Deze plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden, na de bloei.


Deze bijzonder mooie heide die in de winter bloeit is zowel in witten of roze variant te verkrijgen. Bloeit vrij lang en groeit snel.

Creatiefkettingzagen

0 augustus 16th, 2013

Creatiefkettingzagen maakt sculpturen met de motorkettingzaag, waarbij alles zo veel mogelijk met de kettingzaag wordt gemaakt.

Alle beelden zijn uniek en meestal op aanvraag gemaakt. Afhankelijk van de wens bekijken we wat er mogelijk is.

De beelden worden afgewerkt zoals de klant dat wenst.  Verder verzorgen we demonstraties voor bijvoorbeeld:bedrijven, winkeliersvereniging, braderie en particulier.

Ook doen wij mee aan wedstrijden als onder andere, carvingcup Borger en het Nederlands kampioenschap sculptuurzagen.

Ga voor meer informatie en voor contact naar www.creatiefkettingzagen.nl

 

Tips voor de inrichting van een moderne tuin

0 september 19th, 2012

 

Net zoals er ontelbare mogelijkheden zijn wat betreft de inrichting van een huis, zijn deze mogelijkheden er ook voor de inrichting van uw tuin. Gaat u voor de inrichting van uw tuin voor dezelfde stijl als uw woning, zodat het één geheel wordt, of kiest u juist voor iets totaal anders? Aangezien een moderne leefomgeving nog steeds erg trendy is, hieronder dé elementen die horen bij de inrichting van moderne tuinen.

Strakke lijnen
Een strakke vormgeving met behulp van strakke lijnen vormen de leidraad van een moderne tuin. Welke materialen u daarbij wilt gebruiken is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Houd u van warm dan gaat u voor hout en anders misstaan RVS en stenen ook niet. Wat vaak voorkomt in een moderne tuin zijn vierkante en rechthoekige vlakken, het gebruik van platte stenen en verschillende soorten omheiningen. Het kleurgebruik komt vaak wat sober over, maar ook felgekleurde bloemen misstaan niet in deze tuinsoort.

Gebruik van water
Water is één van de belangrijkste dingen die in een moderne tuin eigenlijk niet kan en mag ontbreken. Doe dit met opvallende waterbakken die eventueel in elkaar overlopen, zodat er een prachtig schouwspel ontstaat. Combineer dit watergebruik eventueel met mooie waterplanten.

Prachtige verlichting
Verlichting in een strakke en moderne tuin is anders dan in iedere andere tuin. Waar in een klassieke tuin de verlichting vooral hoog, middels lantaarnpalen, etc., hangt, is de verlichting in een moderne tuin vaak laagvloers, bijvoorbeeld onder een laag plexiglas of door middel van ledverlichting aan de zijkant van een vlonder of terras. Maar ook strakke pilaren of rechte lampen misstaan natuurlijk niet in een moderne tuin. Het is maar net waar uw voorkeur naartoe gaat. Speel in ieder geval met licht en materialen, zodat uw tuin het beste tot zijn recht komt.

Naast bovenstaande drie elementen kunnen er nog veel meer elementen aan een moderne tuininrichting toegevoegd worden. Als u de genoemde elementen maar niet uit het oog verliest en in uw achterhoofd houdt wanneer u begint met de (her)inrichting van uw tuin.

 

 

Uw website/product ook promoten via deze weblog, neem dan contact op met de beheerder via het mailformulier

Wat te combineren met buxes

0 maart 13th, 2011

Via het contact formulier de volgende vraag ontvangen:

Wij zijn al lang op zoek naar mooie het liefst(fel) roze of andere mooie vaste planten om de buxusvakken op te vullen. Hebben jullie misschien tips voor ons?

De volgende planten kan ik u aanraden,  Deze 2 planten doen het vooral goed op kalk rijken gronden

Teucrium x lucidrys
Gypsophylla repens ‘Rosea’

De volgende planten doen het eigenlijk op alle soorten grond goed en zijn bij uitstek roze/rood achtig

Aster novi-belgii ‘Fellowship’
Astilbe chinensis ‘Pumila’
Bergenia cordifolia ‘Purpurea’
Erigeron ‘Azure Beauty’
Eupatorium purpureum
Phlox subulata
Sedum spectabile ‘Brillant’ (dit is echt een aanrader)
Stachys grandiflora ‘Superba’

Afgezien dat u voor roze heeft gekozen kunnen ook de volgende planten prima combineren met Buxes

Acaena microphylla
Ajuga reptans ‘Atropurpurea’
Astilbe ‘Red Sentinel’
Heliopsis helianthoides ‘Patula’
Hosta ‘Undulata Mediovariegata’

Er zijn er nog veel meer die in aanmerking komen, maar dit zijn de meest voorkomende.

Het is wel zo dat er geen rekening is gehouden met bloeitijd of grondsoort bij deze vaste planten, er kunnen dus planten tussen staan die op bepaalde grond niet goed of minder bloeien.

Ik hoop hiermee u vraag te hebben beantwoord.

Mocht u nog vragen of een reactie hebben over dit antwoord dan kunt u reageren op dit bericht.

Heeft u een ander vraag stuur dan een e-mail via het contact formulier.